Új Suli Alapítványi Általános Iskola

Korona napló

KORONA NAPLÓ 1.

 

Kedves Gyerekek, kedves Szülök!

2020. március 16-ától új, számunkra eddig ismeretlen rendszer, TÁVOKTATÁS lépett életbe.

Az első hetekben tapasztalt kisebbfajta pánik, általános bizonytalanság, napjainkra megoldódni látszik.

Ma már tudjuk, hogy ez a feladat a szülők, a gyerekek és a tantestületünk számára is nehéz, embert próbáló kihívás. Normál esetben, a „boldog békeidőkben” tanulóink egyénenként, különböző tempóban haladnak, az egyéni képességeik eltérőek. Ennek fényében Kollégáink a feladatok elkészítésénél, a nehézségek ellenére, most is maximálisan figyelembe veszik a gyerekek eltérő képességeit, effektív életük másságát.

A videókonferenciák, a különböző Nettantermekben tartott órák, tekintettel intézményünk speciális helyzetére, a csekély számú tanulóközösségünkre, tanuló csoportokban történik. Az önállóan elvégzendő feladatokat a tanárok személyre szabottan, a tanulók egyéni fejlődési üteméhez igazodva állítják össze. Javítás után ezekre jegyeket kapnak a gyerekek. Az iskolai órarend szerint dolgozunk. A pedagógiai programunk szerint most is, mint eddig minden hónapban két jegyet kapnak tanulóink. Az egyik a témazáró, a tanult anyagot lezáró tudáspróbákkal szerzett jegy, a másik az online aktivitás, a személyes órákon és a közös videókonferenciákon való részvétel eredménye.

A kiadott feladatokat a tanárok saját dokumentumaikban őrzik, az osztályzatokat havonta, az iskola pedagógusai számára elkészített, közös táblázatban foglaljuk össze. Hetente küldenek az elmúlt hét eseményeiről egy összefoglalót, amit elküldünk a szülőknek is.

A veszélyhelyzet sokat tanít nekünk, nap, mint nap. Rájöttünk milyen jó is iskolába járni! Milyen fontosak a barátok, és milyen óriási boldogság, amikor egy-egy ismert arcocska feltűnik a képernyőn.

A legnehezebb talán az, hogy nem látjuk a végét. Minden bizonytalan, a napi hírek a világ szinte összes országából ijesztő, elkeserítő, félelmetes. Ezen próbálunk segíteni, minőségivé tenni a lakásban töltött időt.

Recepteket gyűjtenek, prezentációkat készítenek a gyerekek, mint a suliban a projekt napon. Online tornázunk, festünk, rajzolunk, és még kiállításokra is online járunk. Ez egy izgalmas tanulási módszer. Önállóságra, kötelességtudatra nevel. A gyerekek a feladatokhoz szükséges kutatásokkal, információkkal gazdagabbak lesznek. Az így szerzett tudást, bármikor a későbbiekben alkalmazni tudják.

Kiválóan működik a karantén idején a nyelvtanítás. A rendszeresen küldött hanganyagok segítségével nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is tanulnak angolul, spanyolul. A kis videókból, amit nekem küldenek az otthoni tanulásról, én is jól haladok. Egész komoly kis nyelvleckék ezek számomra is.

Tehát az Új Suli kis csapata továbbra is teszi a dolgát, megtesszük, amit lehet, ami ebben a beszűkült helyzetben a legtöbb. 

Igazgatói dicséret

Büszke vagyok a csapatomra! 

IGAZGATÓI DICSÉRETBEN RÉSZESÍTEM A TANÁROKAT, A SZÜLŐKET, A GYEREKEKET ÉS AZ INTÉZMÉNY MINDEN DOLGOZÓJÁT.

Mindenkinek köszönöm ezt a példátlan összefogást!

 

Budapest, 2020.04.02.

Szabó Erika

intézményvezető